Tanssinopetusta yhdeksäsluokkalaisille

Tanssinopetusta 9. luokkalaisille

Koko Suomi tanssii -hankkeen inspiroimana Someron Kulttuuri ry järjestää kaikille Kiiruun koulun 9. luokkalaisille tanssinopetusta toukokuun 24. päivä. Oppilaat saavat kahden tunnin aikana mahdollisuuden päästä kokeilemaan kolmea eri tanssilajia: katutanssia, pari- ja kansantanssia sekä nykytanssia. Opetus järjestetään koulupäivän aikana Monitoimihallissa.

– Tanssi on monipuolinen ja fyysinen itseilmaisun tapa ja minusta on mahtavaa, että nuoret saavat maistiaisen kolmesta tanssilajista sekä saavat lisää kokemuksia, ehkä myös löytyy mieluinen uusi harrastuskin, kertoo kulttuurituottaja Mirka Alhonen.

Opettajana toimii turkulainen tanssitaiteilija Sari Hannula. Hannula on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri ja on opiskellut tanssia Lontoon Laban Centressä sekä New Yorkissa useissa eri tanssikouluissa. Hannulan koreografioita on esitetty Suomen ulkopuolella mm. Englannissa, USA:ssa ja Virossa.

Tanssiminen on hauskaa, se ei vaadi välttämättä aiempia tanssitaitoja ja se sopii kaikille ikään ja liikuntakykyyn katsomatta. Tanssiminen myös vaikuttaa tutkitusti terveyteen ja hyvinvointiin. Tämän lisäksi tanssin avulla on mahdollista myös parantaa muistia, lisätä kestävyyttä, joustavuutta ja vahvistaa lihaksia.

Koko Suomi tanssii -kampanja kestää koko vuoden 2017 ja se on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa. Kampanjaa koordinoi Tanssin Tiedotuskeskus. Voit osallistua tanssihaasteeseen opettelemalla tanssia itse videoiden perusteella, tilaamalla tai lahjoittamalla tanssihaaste-opetusta sekä haastamalla ystäväsi tai yhteistyökumppanisi mukaan. Tanssi kuuluu kaikille!