Someron Kuvataideyhdistys ry.

Someron Kuvataideyhdistys on perustettu vuonna 1981. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kuvataiteiden harrastusta, syventää taideharrastusta ja toimia taiteilijoiden ja taidetta harrastavan yleisön lähentäjänä. Tätä tarkoitusta varten yhdistys järjestää taidenäyttelyitä ja muita taidetilaisuuksia sekä jäsenilleen kursseja ja tekee kaupungin kanssa yhteistyötä taidekasvatuksen saralla.

Järjestämme vuosittain 1-2 näyttelyä, jaamme kirjastipendit keväällä yläasteen ja lukion kuvataiteessa ansioituneille oppilaille. Perinteenä on myös järjestää yksi pidempi maalauskurssi kerran vuodessa. Keväällä 2013 pidettiin esimerkiksi taiteilija Tatsuo Hoshikan kolmipäiväinen öljyvärikurssi. Lisäksi tapaamme spontaanien croquis-piirustustapaamisten yhteydessä. Kuvataideyhdistyksen taideretket ovat erityisen suosittuja, ja niitä tehdään vuosittain noin viisi.

Keväällä 2013 yhdistys teki retken Helsinkiin 17.5., jolloin vierailtiin Ateneumin, Kiasman ja Tennispalatsin näyttelyissä sekä Järvenpään taidemuseossa. Lauantaina 29.6. tutustuimme Hollolassa maisemapuistoon ja Hollolan keskiaikaisen kirkon miljööseen sekä Pyhäniemen taidekartanossa Sam Vannin näyttelyyn. Sunnuntaina 14.7. kohteena on Uusikaupunki ja siellä tutustumme taiteilija Raija Nokkalan naivistiseen taidetalo Pilvilinnaan ja Rauman taiteilijaseuran näyttelyyn kulttuurikeskus Crusellissa. Vierailujen jälkeen lähdemme kohti Kalantietä, jossa kohteena on harvoin auki oleva Mattilan talonpoikaiskoti.

Tulossa:

  • Retki Helsinkiin 10.8. Tutustumiskohteet: kauppatori, Hietaniemen hautausmaan taiteilijamäki ja Seurasaari.
  • Joulumatka la 14.12. :Lohjan menneen ajan joulumarkkinat, jouluvaellus Vivamossa (Kansan raamattuseuran kurssipaikka), kestää n. 1-2 h.

Jäseniä yhdistyksessämme on noin 100. Jäsenmaksu vuonna 2013 on 10 eur. Jos olet kiinnostunut toiminnastamme, lisätietoja antavat:

puh. 050 3382 796/Hannele Salo, 040 8417 347/Anneli Ahonen.

DSC_0175

DSC_0191

DSC_0195