Kiiruun tila.

Kiiruun tila 1

Someron Kulttuuri ry hallinnoi Kiiruun tilaa, joka sijaitsee aivan Someron keskustassa, kauniin Kiiruun puiston keskellä (os. Joensuuntie 22). Se toimii kaupunkilaisten kulttuurikeskuksena. Tila sopii mainiosti taidenäyttelyjen, pienten yleisötilaisuuksien, kurssien ja kokousten pitämiseen.

Kiiruun tila on rakennettu vuonna 1880. Tilalla on toiminut muun muassa viinanpolttimo, höyrysaha, apteekki ja Someron Säästöpankin ensimmäinen konttori. Kenties parhaiten tila tunnetaan paikallisten keskuudessa entisen Someron Yhteiskoulun rehtorin, Joel Adiel Vilkin kotitilana.  Vilkki hankki tilan omistukseensa vuonna 1932. Siellä pidettiin 1940-1950-luvuilla lukion oppitunteja yhteiskoulun tilojen ahtauden vuoksi. Someron kaupungin omistukseen tila siirtyi vuonna 1997. Lue lisää Kiiruun tilan historiasta >>

Nykyisin tilalla on monenlaista toimintaa. Tila on aktiivisessa kokouskäytössä, kerho-ja kurssitoimintaa järjestetään pitkin vuotta ja pääsali on tunnelmallinen ja persoonallinen tila pienimuotoisten yleisötilaisuuksien järjestämiseen.

 

Tilavarauksia voi tehdä kulttuurituottajalta.

Yhteystiedot >>

Hinnasto >>

Varauskalenteri >>

 

Kiiruun tila 2