Badding-pysäkki.

Badding-pysäkki on Rauli ”Badding” Somerjoen kunniaksi pystytetty muistomerkki, joka sijaitsee Kiiruun kulttuuripuistossa Joensuuntien varrella. Someron Kulttuurin johtokunnan valitsema työryhmä vastasi muistomerkin suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä kuvanveistäjä Seppo Mannisen ja sarjakuvataiteilija Heikki Paakkasen kanssa. Muistomerkin valmisti somerolainen I-Metalli Oy. Someron Kulttuuri ry luovutti Badding-pysäkin Someron kaupungille muistomerkin paljastustilaisuudessa 11.7.2015. Samana päivänä Someron Kulttuuri ry järjesti Bussi Somerolle -tapahtuman, jonka aikana lukuisilla tapahtumapaikoilla oli Badding-aiheista ohjelmaa.

Sinkitystä teräksestä valmistettu taideteos muodostuu kaksimetrisestä Badding-siluetista, joka nojaa tyyliteltyyn linja-autopysäkkiin. Ainutlaatuisen yhteistyön tuloksena syntynyt terästaideteos muistuttaa Rauli ”Badding” Somerjoen arvokkaasta elämäntyöstä Someron päätien aitiopaikalla. Se on pysyvä maamerkki ja mielenkiintoinen käyntikohde – todiste somerolaisesta luovuudesta.

Muistomerkin rahoitus mahdollistui yritysten ja yksityisten tahojen lahjoitusten ansiosta. Muistomerkkihanketta tukivat:

Aaltonen Kai tmi, Aurajoki Oy, Esakallio, I-Metalli Oy, Jaatimet Oy, Kello- ja Kihla-aitta Ky, Kiinteistönvälitys Alanko Oy, Lounaismaan Osuuspankki, Nosto ja Kuljetus Karttunen, Ojarannan Rakennus Oy, Raimo ”Rutakon Kojjootti” Rönkkö, Rautanet Koski Oy, Skanska Oy, Someron kaupunki, Teeriharju, Ämyrin tanssilava

Muistomerkkihankkeen yhteydessä Someron Kulttuuri ry keräsi varoja Badding-tapahtumien järjestämiseen Badding-pysäkin innoittamilla pienoispatsailla. Avaa tästä lista tukijoistamme >>

Rauli ”Badding” Somerjoki (30.8.1947-14.1.1987) oli laulaja, säveltäjä ja sanoittaja, jota pidetään yhtenä suomalaisen musiikin suurena vaikuttajana ja rockin uranuurtajana. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa ”Fiilaten ja höyläten”, ”Paratiisi”, ”Bensaa suonissa”, ”Ikkunaprinsessa”, ”Tähdet, tähdet”, ”Valot” ja ”Laivat”. Baddingin suosion huippuaika oli 1970-luvun puolivälin tienoilla. Hän sai kaksi kultalevyä vuonna 1975, albumeista Näin käy rock & roll ja Muotokuva 1. Postuumisti kultalevyjä myönnettiin vielä neljä lisää sekä yksi platinalevy.